Kan het simpeler? Jazeker! Wij maken projecten, processen en organisaties vaak onnodig ingewikkeld. En als we dat zelf niet doen, doen anderen het wel voor ons. Voor je het weet is een mooi plan of project veranderd in gedoe en raakt de vaart eruit.

Versimpelen is één van de tools die ik gebruik binnen het thema Van visie naar actie. Het is een manier om focus aan te brengen in projecten en processen, om van complex naar simpel en van gedoe naar flow te komen. Ontrafel een project, ontdoe het van alle bijzaken en je ziet weer waar het écht om draait. Hiermee worden de vervolgstappen om het project te realiseren kraakhelder. Voor organisaties is versimpelen een manier om de kern van hun bestaan te (her)ontdekken: waarom doen we wat we doen?

In 2013 schreef ik het boek Versimpelen – projecten realiseren zonder gedoe. Mijn trigger waren projecten die ik overal tegenkwam die in gedoe verzandden.

Ideeën die met veel inspiratie begonnen, maar overgingen in projecten waar langzaamaan de energie uit verdween. Meestal doordat hoofd- en bijzaken niet goed werder onderscheiden, er teveel bij werd gehaald wat (nog) niet van belang was. “Volgens mij kan het simpeler”, hoorde ik mezelf vaak zeggen, gevolgd door een idee of advies. Toen ik dat wel erg vaak begon te roepen, besloot ik er maar eens een boek over te schrijven. Versimpelen werd door Managementboek.nl geselecteerd voor de shortlist van 5 boeken voor Managementboek van het Jaar 2014. Het won niet, maar was een eervolle waardering van mijn ideeën.

Er is een aparte site voor versimpelen: www.versimpelen.info. Daar zie je meer informatie over lezingen, workshops en trainingen. Tevens kun je daar een preview van het boek en gratis extra tools downloaden.

 
 

 
 

En nu even concreet. Wanneer kun je mij uitnodigen voor een goed gesprek...?

  • Je wilt een lezing, training of workshop Versimpelen. Simpel.

  • Of je wilt met je organisatie of team terug naar de essentie. Waarom besta je?

  • Of je merkt dat regels en processen binnen de organisatie de resultaten en daadkracht in de weg staan.

  • Of je merkt dat projecten vaak vertragen, verstarren of verzanden. En je denkt dat dat onnodig is.

  • Of je wilt het doe-gehalte (en het lef!) binnen je team of organisatie vergroten.

Tip! Stel het niet uit, maar stel wel meteen een uitdagende vraag via het contactformulier.